2012.01.30. 19:39
Sós desszert: Kína-Jianbing
Sziasztok!
Ez most más lesz, mint az előzőek. Ez egy olyan étel, amit a Kínaiak a "Pekingi utca királyának" neveznek. Nagyon finom, és bárki bármikor elkészítheti otthon.
Bármivel lehet ízesíteni és nagyon finom. Ez amit a képen láttok a következő módon készült:
Hozzávalók:
3 / 4 csésze + 1 evőkanál. liszt
2 evőkanál. búzadara liszt
1 csésze víz
4 tojás, enyhén felvert
só
csilipaprika 8de csak egy pici, az ízének, de ki is hagyható)
Mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve, vagy a magyarok újhagymával készítik
Elkészítés:
Habberővel keverjük össze a tojást, a lisztet és a vizet. Közepes lángon egy serpenyőben, egy pici olajon fogjuk megsütni. Ötnsünk 3-4 evőkanál masszát a serpenyőbe és körkörösen terítsü el, mint a palacsintát.
Öntsünk egy tojást a közepére, hogy egyenletesen ellepje. És szórjuk bele a hagymár és a csilipeprikát. Meg azokat a hozzávalókat, amiket magunk találunk ki.
Süssük addig amíg a tojás meg nem sül egy picit. (kb 1-2 perc) Ha ez megvna, akor fordítsuk meg hogy a tojás is tudjon egy picit pirulni.
És már kész is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat.
Szólj hozzá!
Címkék: kína étel
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek