2012.01.30. 19:16
Édességek 2.: Kína- Mantao
Nos folytassuk...
A mantao szintén riszből készül, de ezt erjesztik. Tálcában elegyengetik a rizses pasztát és gőzben erjesztik. Azután pedig felvágják és már lehet is folyasztani. Ez az édesség nagyon elterjedt vol a Qing dinasztia korában.
Az egyszerűbb változata a kicsi golyó, vagy a kocka.
De ma már ízesíteni is szokták. A legkedveltebb a vörösbabpsztával töltött. És a fűszeres, illetve a sajtos.
Ezen a képen egy babpasztásat láthattok, amit színeztek természetes ételfestékkel.
De van már egy olyan változata is, amire első ránézésre azt mondanánk, hogy a McDonald's ból jött. De nem. Ez is Mantao. Csak épp hús és zöldjégeket raknak két kerek Mantao közé, amit olajban meg is pirítottak. Ize feledhetetlen. A tészta lágy és ragadós, és benne a különlegesen fűszeres hús...
Szólj hozzá!
Címkék: kína étel édesség
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek